A Napfény Dental Fogászat Szeged szívében várja kedves pácienseit.

Nyitvatartás : Hétfő - Péntek | 10:00 - 17:00
  Telefonszám : +36 30 9352 482 | +36 30 4800 100

Fogpótlás

Hogyan alakulhat ki foghiány és a kivehető vagy a rögzített fogpótlás a megoldás?

Foghiány több ok miatt is kialakulhat. Fogainkat elveszíthetjük szuvasodás és annak következményes betegségei, fogínysorvadás, fogágy betegség, vagy akár egy erőteljes külső környezeti behatás következtében is. Bármi miatt is alakul ki a foghiány, a hiányzó fogat pótolni kell, azaz szükségessé válik a fogpótlás. A fogpótlásra számos módszert dolgoztak ki, a foghiány helye és mértéke szerint. A szakirodalom alapján a következő módozatokat különböztetünk meg: rögzített fogpótlás vagy kivehető fogpótlás és teljes fogpótlás vagy részleges fogpótlás. Pillérfogak hiányában jön szóba az implantatum is. A fogazat teljes rehabilitása a foghiánytól függően lehet rögzített vagy kivehető fogpótlás.

Teljes körhíd

Mit nevezünk fogpótlásnak?

A hiányzó fog vagy fogak helyére kerülő, illetve a nagymértékben károsodott és így fogtöméssel nem ellátható fogak helyreállítására szolgáló fogművek elkészítésének folyamata a fogpótlás. A Napfény Dental szakemberei felkészülten várják ezen problémájával, fogpótlás Szeged városában, magas színvonalon. Ezt kínáljuk pácienseink számára.

Fogpótlás típusai:

  • Koronák: egy fogra készülő fogmű
  • Egyszerű hídpótlás: 2 vagy több fog (pillérfog) csiszolásával a fogakra terjesztett, a hiányt átívelő fogmű. 3 fognál hosszabb hiányt nem lehet ilyen módszerrel pótolni.
  • Részleges kivehető fogmű: itt nincs meg minden pillérfog, így az erőhatásokat a nyálkahártyára és a fogakra vegyesen terheljük. HIÁNYZÓ PILLÉRFOGAKAT IMPLANTATUMMAL LEHET PÓTOLNI!
  • Teljes protézis: ahol nincs fog. Itt is van lehetőség fogbeültetésre

 

A foghiány helye és mértéke szerint. A szakirodalom alapján a következő módozatokat különböztetünk meg: rögzített fogpótlás vagy kivehető fogpótlás és teljes fogpótlás vagy részleges fogpótlás.

Ha bármi kérdése van a szolgáltatásainkkal kapcsolatban nyugodtan írjon nekünk e-mailt vagy hívjon minket telefonon!